Guide: Sådan vælger du de rigtige smykker til sommer-looket

Sommeren er en årstid, som opfordrer til at opholde sig udenfor. Samtidig er det en årstid, hvis vi har mindre tøj på end de øvrige årstider – og her er smykker perfekte til at give outfittet en smule kant. Her bliver du klogere på, hvordan du bruger smykker til at fuldende dit sommer-outfit.

Smykker er de perfekte accessories om sommeren

Når det er sommer, bevæger vi os udenfor under den åbne himmel. Det er fantastisk at være udenfor, og de folk, vi møder på vores vej, smiler og er glade. Faktisk er sommeren den tid på året, hvor vi er gladest – og det skyldes naturligvis, at solen står højt på himlen, hvilket har en positiv indflydelse på humøret.

Sommer betyder dog også, at det er på tide at gå mere letpåklædt, så vi kan holde sommervarmen ud. Det medfører, at vi smider nogle af de items, som normalt er med til at cementere, hvem vi er, og vise vores personlighed. Her er smykker et perfekt valg, hvis du vil give dit outfit en smule kant og personlighed.

Beskyt dig selv mod solen

Selvom vi går mere let klædte, når det er sommer, er det stadig vigtigt at passe på os selv. Hvis du vil være sikker på, at du kommer helskindet gennem sommeren, skal du sørge for at smøre dig godt ind i solcreme, når du bevæger dig udenfor, så du bliver beskyttet fra solens skadelige UV-stråler. Du kan købe solcreme hos Karmameju.

Hvis du vil være ekstra beskyttet, kan du samtidig tage en sommerhat på, som beskytter din hovedbund mod solen. Du kan enten vælge en kasket, en klassisk sommerhat eller en bøllehat, hvis du vil være beskyttet mod solen og samtidig give dit outfit en smule kant. Mulighederne er mange, men vælg en hat, der viser, hvem du er.

Vælg smykker, som matcher dit outfit

Smykker findes i mange forskellige versioner og udgaver. Det er vigtigt, at du vælger smykker, som matcher dit outfit. Vælger du eksempelvis en let sommerkjole i jordnære farver såsom brun og beige, kan du med fordel vælge smykker, som heller ikke gør det store væsen ud af sig selv, hvis du ønsker at skabe symmetri.

Du kan også lege med udtrykket ved at skabe kontraster. Det kan du gøre ved at vælge en farverig halskæde eller et armbånd, som har en mere markant farve end det outfit, du tager på. Når du skaber kontraster, bliver smykkerne mere markante, og de kan være med til at få dit look til at skille sig ud fra mængden.

Husk også at det kan være en god ide med en rutine for opbevaring af dine smykker, så du passer godt på dem, og så de ikke bliver væk. Du kan f.eks. opbevare dine smykker i et smykkestativ.